Midwinterfair 2016

Midwinterfair in kasteel De Kelder op zaterdag 10 en zondag 11 december 2016 groter dan ooit

 

Zoals reeds een aantal jaren de gewoonte is wordt ook dit jaar weer een Midwinterfair gehouden bij en in kasteel De Kelder. De fair wordt door meer deelnemers groter dan in het verleden. Op het grasveld achter de Orangerie wordt een grote tent van 10 x 10 meter neergezet en daar kunnen nog eens 12 standhouders hun kraam inrichten.  Er zijn daarom weer een aantal nieuwe standhouders met andere producten welke ze proberen te verkopen. Een grote kerstboom zorgt voor de gewenste kerstsfeer en ook zal dat door middel van lichtjes en vuurkorven op de beide dagen een nog meer sfeervol karakter gaan krijgen.

Er is speciaal voor de kinderen een gelegenheid om kerststukjes te maken.

Ook zullen in het souterrain van De Kelder weer een aantal exposanten hun waren tentoonstellen. Bij het Koetshuis staat een tent opgesteld zodat  een sfeervolle binnenkomst gerealiseerd zal worden. Achter de Orangerie staat nu een grote tent waar kinderen een kerststukje kunnen maken tegen betaling van 1 euro.  Ook zijn er Kerststukjes te koop welke door een vrijwilliger zijn gemaakt.

Middels bewijzering zal naar alle expositie ruimtes worden verwezen. In een speciale kraam wordt erwtensoep een broodje worst en glühwein verkocht, terwijl in de Orangerie gelegenheid is om een kopje koffie of warme chocomel met een wafel te nuttigen.

De catering wordt verzorgt door de vrijwilligers van kasteel De Kelder.

Assistentie bij het parkeren, de vuurkorven en de sfeerverlichting wordt verzorgd door de scouting Graaf Ottogroep uit Doetinchem. Ook dit jaar is er een koetsje om een tochtje mee te gaan maken in de omgeving, duur ongeveer 30 minuten, kosten 1 euro per persoon.

Het geheel van de fair wordt opgeluisterd door Midwinterhoornblazers op zaterdag en de Jachthoorngroep uit Hummelo op zondag.

De opening van de Midwinterfair is:             op zaterdag van 12.00 – 18.00 uur

op zondag van    11.00 – 17.00 uur

 

De toegang tot de Midwinterfair is gratis,

adres is Kelderlaan 10 – 11 – 12 in Doetinchem, achter het Slingeland ziekenhuis, we beschikken sinds dit jaar over een groot parkeerterrein voor 60 auto’s op eigen weiland bij het kasteel.